Mansikkaa ja marenkia

..sehän on britakakku. Tämä kesäherkku lievittää pahimmankin makeannälän ja tarvittavat raaka-aineet löytyy useimmiten jo kaapista. Britasta riittää useammallekin syöjälle, mutta tuskin se pienemmässäkään seurueessa jää syöjiä odottamaan.

WP_20140720_011

Tarvitset
Pohja:
150g voita
3 keltuaista
1 muna
1/4 dl maitoa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta

Marenki:
3 valkuaista
2 dl sokeria

Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
tomusokeria maun mukaan
1 litra mansikoita

1. Vaahdota keltuaiset, muna ja sokeri
2. Lisää joukkoon maito ja sulatettu voi
3. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahtoon
4. Levitä pohjataikina leivinpaperille uunipellille

5. Vatkaa marengin valkuaisia hetki
6. Lisää valkuaisten joukkoon sokeri lusikallinen kerrallaan
7. Levitä marenki pohjan päälle
8. Paista 175 asteessa 15-20min

9. Pilko mansikat ja valmista täyte
10. Jaa jäähtynyt pohja kahteen osaan ja levitä toiselle puoliskalle kerma ja mansikat
11. Nosta toinen puolikas täytteen päälle ja viimeistele mansikoilla ja mintulla.

Ohje lainattu täältä:maistuisvarmaansullekin.blogspot.fi/2013/06/mansikka-brita.html

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s